Τακτ

Τακτ (το): ο τρόπος συμπεριφοράς του ανθρώπου ο οποίος αποφεύγει να πει ή να κάνει κάτι που μπορεί να ενοχλήσει ή να θίξει τους άλλους· διακριτικότητα. (*)


Η φράση «κόβω φλέβα για σένα» θαρρείς πως δημιουργήθηκε για να χαρακτηρίσει την συναισθηματική κατάσταση του Κάρολου. Το κακό είναι ότι τα αισθήματα του ερωτοχτυπημένου δεν έβρισκαν ανταπόκριση στην όμορφη νεαρά. Και οι δύο είχαν κοινούς φίλους και έτσι σε κάθε τους συνάντηση ο Κάρολος δήλωνε τον έρωτα του για την Ελένη με κάθε μέσο και τρόπο… χωρίς μέτρο! Στην αρχή οι αποκρούσεις του κορασίου ήταν γεμάτες τακτ και σεβασμό απέναντι στα αισθήματα του νεαρού. Όμως, όταν εκείνος υπερέβη τα εσκαμμένα, η διακριτικότητα εκ μέρους της πήγε περίπατο και ένα απόγευμα, σε μια κατάμεστη καφετέρια, του έσυρε τα εξ αμάξης! Ρόμπα τον έκανε μιλάμε… αλλά τα ήθελε και ο απαυτός του. Εσείς τι λέτε; Έληξε εκεί η πολιορκία της ωραίας Ελένης; Εεεε;;;

(*) Ο ορισμός της λέξης περιλαμβάνεται στο λεξικό του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.