Δωρεάν ρεύμα

27 Δεκεμβρίου 2013

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται συχνή αναφορά στο κρατικό τέχνασμα περί παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, στους οικιακούς καταναλωτές κοινωνικού τιμολογίου, για τις ημέρες που έχει πολύ κρύο, διπλασιασμένες. Σκοπός είναι να ανακοπεί το φαινόμενο καύσης παντός είδους υλικών (που θυμίζουν ξύλο) σε τζάκια/σόμπες και κατ’ επέκταση ο δηλητηριασμός της ατμόσφαιρας και όσων την αναπνέουν.

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τις ημέρες εκείνες τα ρολόγια της ΔΕΗ δεν σταματούν να γράφουν (δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στους μετρητές που έχουμε στα σπίτια μας). Απλά, στο τέλος της τετραμηνίας θα διαιρέσουν την κατανάλωση που έχουμε με το σύνολο των ημερών του τετραμήνου, θα βρούνε τον μέσο όρο κατανάλωσης ανά ημέρα και θα αφαιρέσουν τις ΜΕΣΕΣ κιλοβατώρες που αντιστοιχούν στις ημέρες που θεωρητικά μας έδωσαν δωρεάν ρεύμα.

Δεν μου φαίνεται και πολύ ορθός αυτός ο υπολογισμός… θαρρώ ότι περισσότερο γίνεται για τα μάτια του κόσμου, παρά για να βοηθήσουν όντως τον ελληνικό λαό να ζεσταθεί και να μην σημειώσουμε ακόμα μερικούς θανάτους, χιλιάδες ανθρώπους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εκατομμύρια παγωμένους πολίτες, εν έτη 2013!

Θέλετε κύριοι να ζεσταθεί ο κόσμος; Κατεβάστε άμεσα και σε σημαντικό ποσοστό την τιμή του πετρελαίου (κίνησης και θέρμανσης). Πέρυσι και φέτος δεν έγινε λαθρεμπόριο καυσίμων; Τα έσοδα του κράτους δεν μειώθηκαν γιατί σχεδόν κανένας δεν αγοράζει πλέον πετρέλαιο; Η δαπάνη για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη δεν αυξήθηκε; Οι γιατροί γιατί σχίζουν τα ιμάτια τους να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός;

Κατεβάστε τις τιμές των καυσίμων σήμερα και βάλτε στο άμεσο πρόγραμμα (σε συνεργασία με τις περιφέρειες) την δημιουργία γεωθερμικών μονάδων παραγωγής ρεύματος και ζεστού νερού σε τοπικό επίπεδο. Διαβάστε μελέτες καθηγητών σχετικά με το θέμα… Θα εκπλαγείτε!!!

Αλλά, δυστυχώς, κάτι μου λέει ότι δεν σας απασχολεί και πολύ το εάν εμείς οι μαλάκες, που σας ψηφίζουμε εδώ και δεκαετίες, έχουμε θέρμανση και φτηνή ενέργεια. Μάλλον το αντίθετο, γιατί γνωρίζετε πως όταν κάποιος είναι αυτόνομος είναι και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Και αυτό δεν είναι μέσα στα θέλω μας, ε;;;